O nama

Djeca na internetu

Upoznaj Ogija

Stranica www.djecanainternetu.com je dio projekta “Obrazovanje za digitalno doba”, a nastavak je višegodišnjih aktivnosti na promociji bezbjedne upotrebe interneta kod djece i mladih, što je strateški cilj  Agencije za informaciono-komunikacione tehnologije Republike Srpske.

Misija projekta

Digitalno (informaciono i medijski) pismeno društvo Republike Srpske

Pravilnim korištenjem informaciono-komunikacionih tehnologija i njenih servisa stiče se informaciona pismenost koja je u 21. vijeku jednako važna kao i pismenost u svom osnovnom značenju, zato je važno na vrijeme pripremati mlade generacije za život u digitalnom dobu.

Podizanje svijesti šire društvene zajednice, odnosno stvaranje zdravog informacionog društva RS od najmlađe populacije ka višim starosnim kategorijama,

Promocija sigurnog pristupa internetu i njegovim vrijednim resursima bez straha da djeca i mladi postanu plijen beskrupuloznih napadača,

Pomoć djeci i mladima koji su doživjeli neugodnosti i roditeljima koji žele da zaštite svoju djecu

Edukacija djece

Edukacija roditelja

Edukacija nastavnika

Projekat “Obrazovanje za digitalno doba”

Projekat realizovali uz pomoć prijatelja

Sadržaje koji promovišu bezbjednost na internetu obogatili smo preporukama koje promovišu fizičke aktivnosti, boravak u prirodi, porodične vrijednosti kao i zabavno-edukativnim sadržajima. Sadržaji na sajtu su pažljivo birani i prilagođeni svakoj od ciljnih grupa.  

Projekat je opšteg društvenog značaja i podržan je od strane Ministarstva  unutrašnjih poslova Republike Srpske. Kompanija Mtel je Prijatelj projekta. Naš prijatelj možete biti i vi.